Vizitati statiunile Balneo din Romania

Baile Govora

Cu peste o sută de ani în urmă, stațiunea Băile Govora era locul cu cel mai curat aer din Europa, iar oamenii veneau aici să își trateze afecțiuni respiratorii, boli de piele și reumatism. Izvoarele de la Govora au miros de pacura si petrol care rasar din margini de vai, cu paduri in mai multe culori de jur imprejur.

Baile Olanesti

Baile Olanesti este o statiune balneara de interes general, cu activitate permanenta si ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. Izvoarele sunt utilizate in cura interna in tratamentul diferitelor afectiuni si in cura externa ca tratamente asociate in diverse afectiuni reumatismale.

Calimanesti Caciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe valea Oltului, pentru izvoarele de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu folosite pentru tratament naturale a diverse afecțiuni.

Sovata

Statiunea Sovata, situată în Depresiunea Praid-Sovata, pe Râul Târnava Mică, este o staţiune balneo-climaterică cu funcţionare permanentă fiind renumită pentru lacurile sale cu ape tămăduitoare. Lacul Ursu format în anul 1875 este unul din cele mai mari lacuri sărate heliotermale din Europa.